Vilka möjligheter har en sjuksköterska?

Publicerad: 14 mars, 2022
Skriven av: Magnus

Känner du någon som funderar på att bli sjuksköterska men som ännu inte tagit steget till att börja plugga? Eller kanske någon som är mitt uppe i sina studier men som börjat tvivla på sitt val. Eller kanske är du själv sjuksköterska och har börjat fundera över ditt yrkesval. Kanske kan denna text inspirera till att bli och vara sjuksköterska och genom det vara en del av ett av världens viktigaste och mest varierande yrken.

De flesta av oss jobbar för att de behöver försörja sig, vi alla behöver tak över huvudet och mat på bordet. Men det är såklart roligt om ditt jobb är mer än bara försörjning. Ett arbetsliv kan vara långt och det finns möjlighet att prova många olika saker. Med hjälp av en sjuksköterskeutbildning kan du prova på många olika spår. Vården är ett brett område och dina arbetsmöjligheter kan sträcka sig från kontorsarbete i läkemedelsbranschen till arbete på sjukhuset där du kan jobba såväl med forskning som kliniskt arbete. Väljer du att arbeta ute i vården så finns det många olika anställningsformer att välja på. Du kan vara traditionellt anställd av t.ex. en region men du kan också starta eget och hyra ut dig själv som konsult eller ta ett jobb via ett bemanningsföretag. 

Kanske har du hört andra prata om att karriärsmöjligheterna inte är många för en sjuksköterska. Detta tycker vi är förlegat och vi hävdar istället att karriärsmöjligheterna är oändliga! Vi har skrivit om detta flera gånger tidigare!

Om du är en person som gillar att upptäcka nya platser så är jobbet optimalt även för dig. Som du ser om du tittar HÄR så har vi på Sjuksyrra uppdrag över hela landet och vi hjälper dig med boende om så behövs när du vill jobba på en annan ort än din hemort. Det är en möjlighet för dig som vill möta nya människor, hitta nya smultronställen och samtidigt jobba som sjuksköterska med en bra lön.

Visst låter det spännande och fullt av möjligheter? Tveka inte på att kontakta oss om du undrar över något!