Läs mer om vår hemsjukvård på CareAtHome.se

Efterfrågan på professionell hemsjukvård växer. Vi vill förtydliga vårt erbjudande genom vår webbplats (careathome.se).

TILL CARE AT HOME

Hemsjukvård

Din personliga hemsjukvård! Är du i behov av vårdinsatser som du på egen hand kan anpassa efter dina behov i ditt hem? Känner du oro för din närstående? Är du i behov av avlastning? Vi finns där den traditionella sjukvården och hemsjukvården inte räcker till. Med oss kan du känna dig trygg!

Din personliga hemsjukvård

Vi erbjuder en tillgänglig vård i hemmet, av sjuksköterska eller annan vårdprofession utifrån ditt individuella behov. Vi utför det mesta inom vård. Är du eller en närstående i behov av kontinuerlig omvårdnad eller enstaka insatser? Vi skräddarsyr efter ditt behov. Vi har tillgång till sjuksköterskor, läkare, sjukgymnast, arbetsterapeut, undersköterska, samtalsterapeut. Har du andra behov? Kontakta oss så löser vi det.

Så här funkar det

 • Du kontaktar oss och vi bokar ett första kostnadsfritt besök.
 • Vid vårt första besök samtalar vi om dina behov och skriver en individuell vårdplan tillsammans med dig och dina närstående.
 • Vi skriver in dig i vår hemsjukvård och vården kan börja (inskrivningskostnad tillkommer).
 • Vi återkopplar till er enligt överenskommelse.

Tjänster vi erbjuder

 • Omvårdnad
 • Medicinhantering/dosettdelning
 • Injektioner
 • Provtagning
 • Sårvård
 • Bedömningar; medicinsk, omvårdnad, rehabilitering
 • Smärtlindring
 • Utredning

”Sjuksyrra gav oss bästa möjliga hemsjukvård med stort engagemang och omtanke”

På en sekund förändrades livet för Ulla, en mycket aktiv och frisk pensionär på 80 år. Hon drabbades av en extremt ovanlig form av stroke och har sedan dess behövt vård dygnet runt. Hennes dotter Pauline tog tjänstledigt för att vårda sin mamma i hemmet, men var i akut behov av hjälp. Sjuksyrra blev räddaren i vardagen.

”Jag minns att jag skrek till ambulanspersonalen: Ni måste rädda min mamma!”
Pauline och Ulla har alltid stått varandra mycket nära och Ulla var på besök hos sin dotter vid händelsen, i december 2019. Plötsligt kände Ulla ett kraftigt flimmer för ögonen och strax därefter förlorade hon medvetandet. Pauline ringde 112 och gjorde hjärt- och lungräddning tills ambulanspersonalen kom. Inne på sjukhuset konstaterades det att Ulla hade fått en extremt ovanlig form av stroke.

– Mamma tillbringade fem månader på sjukhuset. Under den tiden pendlade vi mellan hopp och förtvivlan, berättar Pauline.

Saknade mänsklig kontakt
Efter en lång sjukhusvistelse flyttades Ulla till ett korttidsboende. Hon hade svåra sviter av sin stroke och kunde varken gå, se eller göra sig förstådd. På grund av pandemin infördes besöksförbud och Pauline fick bara prata med sin mamma via Facetime.

– Det var fruktansvärt. Mamma kunde inte kommunicera med sin omgivning och hade dessutom inte kunnat öppna ögonen sedan olyckan. Hon var väldigt rädd, ensam och desorienterad eftersom hon varit medvetandesänkt av varierande grad, under fem månader. Den enda mänskliga kontakten hon fick var när personalen kom in i några minuter för att utföra sina dagliga sysslor, säger Pauline.

På jakt efter en nattsköterska
Vården på korttidsboendet var bra men Ulla fick inte med sig nödvändig slemsugsutrustning från sjukhuset vilket var under all kritik, enligt Pauline. När Ulla drabbades av lunginflammation på grund av att personalen inte kunde hjälpa henne med slemsugning fick Pauline nog. Hon bestämde sig för att ta tjänstledigt och vårda sin mamma själv i hemmet, tillsammans med sin man Patrik.

– Mamma behövde hjälp dygnet runt och vi förstod att vi inte skulle räcka till. Jag behövde sova på natten för att klara av att rehabilitera mamma den vakna tiden. Vi sökte med ljus och lykta efter en privat nattsjuksköterska och hittade snart Sjuksyrra. Redan vid första samtalet fick vi förtroende för deras verksamhet.

Skräddarsydd vård i hemmet
Sjuksyrra och Pauline lade tillsammans upp en plan för hemsjukvården, anpassad efter Ullas behov. På grund av smittorisk under pandemin var det oerhört viktigt att hitta dedikerade sjuksköterskor som kunde jobba samtliga nattpass för att ha så lite personal i omlopp som möjligt. Sjuksyrra gav förslag på ett antal olika personer som intervjuades av Pauline – och snart hittade man de rätta personerna för jobbet.

– Det här var det mest omfattande uppdrag som Sjuksyrra hade gjort inom hemsjukvård dittills och jag är oerhört imponerad över deras professionalism, flexibilitet och lyhördhet. Våra sjuksköterskor var här varje natt och hjälpte oss med allt från att vända mamma i sängen varje timme till att massera hennes nacke och fötter och se till att hon hade det bra.

”Mamma har fått livsgnistan tillbaka!”
När Pauline avslutade samarbetet med Sjuksyrra hade Ulla blivit så pass bra att hon kunde röra på sig, le och uttala några enstaka ord. Idag sitter hon på sängkanten och lyssnar intresserat när dottern blir intervjuad.

– Vi är så glada och tacksamma för allt som Sjuksyrra har gjort för oss. Håller du med, mamma?

Pauline vänder sig till Ulla som säger ja och ler, med ögonen slutna.

Sjuksyrras främsta fördelar, enligt Pauline:

 1. Lyhörda
 2. Tillmötesgående
 3. Professionella
 4. Lättillgängliga – svarar alltid i telefon
 5. Stort personligt engagemang

Behöver du en individanpassad hemsjukvårdslösning?

Tveka inte att kontakta oss, vi hjälper dig att skräddarsydd hemsjukvårdslösning utifrån dina behov och önskemål. Med vår erfarenhet, kompetens och omtanke får ni bästa tänkbara hemsjukvård.

Anna Fasth Schmidt
Operativ chef
+46 (0)73 087 06 61
anna@sjuksyrra.se