Det flexibla yrket!

Publicerad: 3 juni, 2021
Skriven av: Magnus

Många ser yrken inom vården, oavsett om det gäller sjuksköterskor, undersköterskor, läkare eller någon annan profession som relativt o-flexibla arbetsroller. Kanske speciellt om det är på ett sjukhus. Känner du igen tänket?

Men är det verkligen alltid så? Vi tror inte det!

Flexibilitet kan innebära flera olika saker för olika personer, men något vi på Sjuksyrra lagt märke till när vi pratat med såväl sjuksköterskor som sjuksköterskestudenter är att många nämner att de vill ha eller uppskattar flexibilitet i sitt arbetsliv. Tidigare har vi pratat med några av Sjuksyrras sjuksköterskor och HÄR kan du läsa en av intervjuerna! 

Som bemanningssjuksköterska är flexibiliteten ofta större än för de som är anställda av regioner/kommuner. Detta behöver inte bara betyda att det är flexibelt som i att man kan ha större valfrihet i när och hur man vill arbeta, utan också på vilken arbetsplats man vill vara och hur länge. Trivs du med att testa många nya såväl arbets- som geografiska platser och är nyfiken på nya vård- och omvårdnadsområden så kan du som bemanningssjuksköterska få möjligheten att på ett naturligt sätt prova på dessa under såväl längre som kortare uppdrag, -beroende på vad du trivs bäst med. 

Men, en sak till som gör att yrket verkligen kan ses som flexibelt är att det alltid är eftertraktat med sjuksköterskor. Precis som vi skrivit om i en tidigare text så är sjuksköterskor eftertraktade och ser ut att vara det även på flera års sikt. Kanske kan detta innebära att du kan göra mer än att jobba som sjuksköterska och själv välja när du vill jobba. Om du har hunnit hitta fler områden som intresserar dig och vill kombinera det med att vara sjuksköterska så är det möjligt att t.ex. jobba som sjuksköterska en begränsad tid under året. Varför inte under sommaren då behovet ofta är extra stort. Att jobba som sjuksköterska under sommarmånaderna kanske dessutom kan ta dig och din familj till en ny plats i Sverige. Varför inte upptäcka midnattssolen i norr eller de långa sandstränderna i söder?

Undrar du vilka tjänster vi på Sjuksyrra har att erbjuda just nu? Titta in HÄR!