Hur är det att jobba som sjuksköterska hos Sjuksyrra?

Publicerad: 22 mars, 2021
Skriven av: Magnus

Efter drygt 25 år som sjuksköterska inom thoraxkirurgi kände Ingrid att hon ville prova på något nytt. Ett av Sjuksyrras uppdrag verkade passande och på den vägen är det. Vi har pratat med Ingrid, en av Sjuksyrras erfarna och kompetenta sjuksköterskor!

Ingrid har jobbat som sjuksköterska i snart 30 år. Efter att ha arbetat länge inom thoraxkirurgi började hon fundera på om det kanske var dags att prova något annat. Men, när man trivs bra på sin arbetsplats och har så mycket erfarenhet kring ett område är det svårt att hitta en anledning att sluta.

Av en händelse såg hon ett uppdrag hos Sjuksyrra där de sökte en sjuksköterska till MIMA/HIA och under de åren Ingrid jobbat som bemanningssjuksköterska för Sjuksyrra så har hon varit tillbaka på samma avdelning flera gånger. Anställningen hos Sjuksyrra har även gett möjlighet att få prova uppdrag på andra platser, ibland kortare uppdrag lite längre hemifrån och ibland längre uppdrag närmre hemmet. Att ha möjligheten att prova på nya områden och byta arbetsplats då & då är något Ingrid gillar med att vara bemanningssjuksköterska. Först var tanken att jobba inom bemanning under en kortare period -för att hitta ett nytt område som känns rätt. Desto längre tiden gick insåg hon dock att det snarare blev tvärtom – det fanns så många spännande arbetsplatser och uppdrag .- Jag lär mig nya saker varje dag och att få träffa nya kollegor dels inom samma profession men också tvärprofessionellt är väldigt givande, menar Ingrid.

Att jobba hos Sjuksyrra har hela tiden känts tryggt, bra och roligt, berättar Ingrid och att vara bemanningssjuksköterska har sina fördelar. Det Ingrid gillar bäst och som hon kunde sakna på andra arbetsplatser är flexibiliteten och möjligheten att bestämma över sin egen tid.

Vi frågade Ingrid om hon har några råd till en sjuksköterska som idag är anställd hos en region men som funderar på bemanningsbranschen.
– Att våga! Det är inte farligt och skulle man känna att det inte är rätt så finns det alltid andra anställningar att gå tillbaka till. Jag var lite nervös för att prova nya områden där jag inte kände att jag hade koll på allt, men genom att vara ödmjuk och ärlig på den nya arbetsplatsen har det alltid gått fint. Jag har också insett att all kunskap man har med sig sedan tidigare är bra kunskap, även om man jobbat inom andra områden tidigare.