Lär känna oss på Sjuksyrra bättre!

Publicerad: 10 juni, 2021
Skriven av: Magnus

Under några veckor kommer vi publicera intervjuer där du får veta lite mer om oss på Sjuksyrra. Först ut är Magnus Lundqvist, grundare, ägare och VD för företaget.

Magnus arbetsuppgifter varierar, men det som alltid finns där är det övergripande ansvaret för hela verksamheten, naturligt i rollen som ägare och VD. Andra områden som Magnus jobbar med är t.ex. marknadsföring och planering av verksamheten. Även ekonomi- och budgetansvar såväl som att finnas där som chef och coach för sina anställda är viktiga delar. I övrigt hjälper han till och stöttar upp där det behövs. 
– “Just nu jobbar jag en del med bemanningen, förhandlingar och långsiktiga mål för företaget”, berättar Magnus. 

Att vara egenföretagare kan ibland kräva lite inputs “utifrån”. Magnus har kontakt med två seniora rådgivare som han kan diskutera diverse frågor med vad gäller företaget och planen framåt. Att kunna prata med andra som gjort liknande företagsresor ser han som väldigt positivt. 

Något av det som han gillar bäst med sitt jobb är möjligheten att bestämma över sin egen tid och att han vet att varje minut han jobbar faktiskt gynnar företaget och därmed också honom själv. En annan viktig del är såklart kollegorna! Magnus trivs bra med Katarina och Anna som också jobbar på Sjuksyrra. Friheten som kommer med att ha eget företag kan också till viss del vara en negativ faktor eftersom det kan vara svårt att “släppa jobbet”, det finns alltid något att göra.

Magnus har jobbat heltid på Sjuksyrra sedan han grundade det 2014. Innan dess jobbade han själv som IVA-sjuksköterska på Södersjukhuset i Stockholm men kände relativt snabbt att han inte trivdes i landstingets regi. Han testade då på bemanning under en period och jobbade parallellt med att hitta egna uppdrag och bestämde sig för att starta eget i branschen. 

Till den som funderar på att prova på att jobba som bemanningssjuksköterska vill Magnus säga: “våga prova, det finns alltid möjlighet att gå tillbaka till en fast anställning”. Arbetsmarknaden för sjuksköterskor är fantastiskt, precis som vi skrivit om i ett tidigare inlägg. Du som funderar på det får mer än gärna höra av dig till oss på Sjuksyrra så kan vi berätta mer och besvara dina frågor. 

Till sist vill vi veta vad Magnus helst gör när han är ledig!
– Jag spenderar tid med min flickvän och nu på sommaren gör vi gärna utflykter i närområdet, t.ex. i Stockholms skärgård. Jag har min familj på Gotland och dit åker jag gärna för att spendera tid med dom och leka med mina brorsbarn. 
– Nu på sommaren spelar jag gärna golf och under såväl sommar som resten av året spelar jag också badminton!