Vart vill du jobba i sommar?

Publicerad: 7 mars, 2022
Skriven av: Magnus

Mars månad har gjort entré och våren likaså! Kanske har du fortfarande snö utanför ditt fönster, det kan såklart bidra till att våren och den stundande sommaren ännu känns långt borta.

Som känt för dig som jobbar i eller har jobbat i vården är det ofta tight om personal och det blir ofta ännu mer kännbart under sommarmånaderna. Redan nu har uppdragen inför sommaren börjat trilla in och vi vill slå ett slag för att prova på att jobba som bemanningssjuksköterska i sommar!

Vi har skrivit flera gånger tidigare om att det finns många olika möjligheter för dig som är sjuksköterska. Du kan jobba i stora delar av världen och på många olika sätt, deltid som heltid och dag som natt. Utöver världen kan du såklart också jobba på många olika platser i vårt avlånga land, kanske har du alltid velat uppleva midnattssolen i norr eller de långa vita stränderna i söder? Sommaren 2022 kan vara den då du får uppleva just detta, samtidigt som du jobbar på och lär känna en ny plats, träffar nya kollegor och får en bra lön.

Vi förstår att det kan finnas praktiska svårigheter i att flytta långt, även om det bara är tillfälligt. Behöver du hjälp med resa och boende kan du alltid fråga oss, vi hjälper dig så mycket vi kan! Kanske har du familj eller något annat som gör att du vill och behöver stanna kvar nära ditt hem, det behöver inte betyda att du inte kan jobba som bemanningssjuksköterska där. Titta in HÄR för att se var i landet vi har lediga uppdrag. Ser du inget som passar dig just nu? Kontakta oss gärna och berätta om dina önskemål så kanske vi kan hitta en lösning tillsammans. 

Det många beskriver som en stor fördel med att jobba inom bemanning är att det är en annan frihet och flexibilitet jämfört med en traditionell anställning. En annan sak som många uppskattar är att det många gånger är en bättre lön än om du är anställd hos t.ex. regionen eller kommunen. Utöver detta finns det också möjlighet att byta arbetsplats mer frekvent än vid en traditionell anställning, om du är erfaren och önskar prova på flera nya områden kan detta alltså vara ett alternativ för dig!