Personerna bakom Sjuksyrra AB

Publicerad: 29 oktober, 2019
Skriven av: Magnus

År 2014 slogs portarna upp till vad som idag är Sjuksyrra AB. Från att ha varit enskild firma med enbart en anställd har företaget vuxit till dagens storlek. Officiellt heter företaget ”Sjuksyrra SWE AB” (Bolagsverket gillade inte ”Sjuksyrra AB”).

Sjuksyrra AB grundades av Magnus Lundqvist hösten 2011 samtidigt som Magnus studerade till sjuksköterska. Han ville prova på någonting nytt, och tyckte att det skulle vara spännande att starta eget. Till en början var Sjuksyrra AB tänkt mer som en sidoverksamhet till studierna för att fylla ut tiden mellan tentor och seminarier. Drivkraften för Magnus har varit att skapa en bra karriär för sjuksköterskor, på sjuksköterskors villkor.  Utvecklingen av Sjuksyrra AB har, som för de flesta företagare, inte varit en spikrak väg men har successivt vuxit. Idag har Sjuksyrra AB fyra heltidsanställda på kontoret på Södermalm, och ett 70-tal sjuksköterskor som, varje år, arbetar på olika sjukhus i Sverige.

Kontorshotell

Vi som arbetar på kontoret på Sjuksyrra AB sitter på kontorshotellet Livingroom Office på Södermalm i Stockholm. Här har vi huserat sedan 2015. Vi har gått ifrån att sitta i ett öppet landskap ihop med cirka 50 andra företag, till att idag ha ett eget rum.

Vi som arbetar på kontoret

För att driva Sjuksyrra AB krävs flera personer som har hand om all den administration som behövs för att hyra ut sjuksköterskor omkring 20 000 timmar per år. En vanlig dag är full av telefonsamtal med kunder i form av chefer och HR-personal på sjukhusen runt om i landet. Samtalen handlar om allt från fakturafrågor till schemaplanering och feedback på utförda tjänster. Förutom att tala i telefon med kunder, ägnas mycket av dagen åt att ha kontakt med de sjuksköterskor som är anställda hos Sjuksyrra AB.

Magnus Lundqvist är VD och ägare och har ett övergripande ansvar för företagets samtliga verksamheter och jobbar för att ge sin medarbetare bra förutsättningar för att kunna utföra sitt arbete. När Magnus inte tänker på sitt företag ser man honom på badmintonbana eller ute på golfbanan.

Katarina ”Kattis” Ekoff har varit med sedan 2016 och är konsultchef och förutom Magnus har hon arbetat längst på Sjuksyrra AB. Hon är den av oss som är bäst på administration och kan företaget utan och innan. Kattis är också den av oss som är mest vältränad och blandar sitt arbete på Sjuksyrra AB med att jobba som instruktör på SATS.

Catherine ”Cattis” Gabrielsson är konsultchef hos oss sedan mars 2018. Hon är vår energiska, inkännande och vassa säljare som har goda relationer till våra sjuksköterskor. Cattis är också sångerska och uppträder på restauranger och barer i Stockholm med omnejd.

Vår senaste konsultchef är Gustav Strömgren som började i februari 2019. Gustav ser till att ingen sjuksköterska eller kund blir lämnad utan kontakt. Gustav samarbetar med Kattis i arbetet med fakturering och löner. Som lite kuriosa så kan det vara roligt att veta att Gustav tidigare arbetat som obduktionsassistent på Rättsmedicin innan han påbörjade karriären som konsultchef på Sjuksyrra AB.

Bemanning och Hälsosupport

Vi hyr ut sjuksköterskor till sjukhus runt om i landet, vilket i dagsläget, oktober 2019, utgör cirka 90 % av företagets verksamhet. Vad många kanske inte vet, är att vi även har en telefonsupport där sjuksköterskor svarar och tar emot sjukskrivningar från anställda inom Botkyrka kommun i Stockholm. Projektet startade hösten 2018 och löper på tre år och syftar till att stödja medarbetare i samband med sjukskrivningar för att främja en minskad sjukfrånvaro. Målet med projektet är att minska antalet dagar med sjukfrånvaro inom kommunen. Såhär ett år in i projektet kan vi konstatera att det går bra och att vi med stor sannolikhet kommer nå uppsatt mål om två år. Cattis ansvarar för hälsosupporten och den bemannas av totalt tre sjuksköterskor som alla sköter arbetsuppgifterna från hemmet.

Framtid

I september 2019 skrevs ytterligare ett kapitel i Sjuksyrra AB´s historia då vi slog upp portarna till en helt ny verksamhet – Sjuksyrra Hemsjukvård. Vi ska erbjuda privatpersoner en möjlighet att boka en sjuksköterska till sitt hem och kommer även samarbeta med vårdcentraler gällande hemsjukvård. För att driva denna nya verksamhet har vi anställt Eva-Marie Vesterlund Rundgren som tillsammans med Magnus ansvarar för projektet. Eva-Marie rekryterades direkt från Södersjukhuset där hon arbetade som chef på en intensivvårdsavdelning. Hon ses som en enorm tillgång med sin långa erfarenhet från vården men också med sin starka drivkraft och härliga energi. Varthän detta kommer att leda oss får framtiden utvisa. Vad vi dock vet, är att det kommer bli en spännande utmaning.

Fortsätt att följa oss på Sjuksyrra AB via vår hemsida eller på sociala medier.

Vi ses!

Kattis, Cattis, Gustav, Eva-Marie & Magnus
Sjuksyrra AB