Gustav Strömgren – konsultchef

Gustav Strömgren
Konsultchef

Kontaktuppgifter:
E-post: gustav.stromgren@sjuksyrra.se
Telefon: 070-031 00 37

Ålder: 37 år
Karriär: Då jag behöver utmaningar har jag hunnit prova på lite olika yrken såsom hotellreceptionist, bartender, servitör, flygvärd, undersköterska, obduktionstekniker och nu även konsultchef.
Bor: I min absoluta favoritdel av Stockholm, Vasastan.
Familj: Sambo med Fredrik. Extrahusse åt Calvin som är en liten beige cockerpoo.
Hobby utanför jobbet: Resa känns tråkigt att säga, men det är en så pass stor del av mitt liv att jag måste göra det. Vin och svampplockning är uppskattat men av säkerhetsskäl inte samtidigt. Är kanske lite för intresserad av mordfall och seriemördare, håller mig dock på rätt sida av lagen och bara läser om det.
Favoritserie: Dallas! Och då pratar vi originalserien.
Kuriosa om dig själv: Har ganska lätt att hamna i konstiga situationer. Till exempel som den gången när jag lade mig ner på golvet i en bil i Irak för att jag trodde vi blev beskjutna. Det visade sig dock bara vara bilmotorn som small. Detta hade den skrattande chauffören redan listat ut. Ett trevligare minne är när jag fick äran att träffa Aretha Franklin.

Berätta lite kort om vem du är, var och hur du växte upp?

Jag växte upp med min mamma och bror strax utanför Västervik i Småland. Jag tröttnade ganska tidigt på livet på landet och flyttade ensam till Stockholm när jag gått ur första ring. Jag brukar säga till folk att jag tycker om att träna, men det gör jag egentligen inte. Ändå tvingar jag mig själv att göra det några gånger i veckan. Tycker nästan mer om djur än människor, och väljer därför att inte äta dem.

Jag tänker ofta ”att det löser sig” om olika saker i livet. Jag tror att den inställningen har hjälpt mig att prova på sådant som jag har varit nyfiken på, både yrkesmässigt och privat.

Hur ser din karriär ut och varför sökte du jobb som konsultchef hos Sjuksyrra AB?

Mitt CV är som sagt lite spretigt, jag har gjort allt jag velat prova på. Vissa saker har jag känt ganska direkt att de inte riktigt var vad jag hade trott eller hoppats på, medan andra har jag älskat direkt och gjort tills jag känns mig klar. För att kunna vara en bra medarbetare och tillgång för ett företag, tror jag att det gäller att man trivs på sin arbetsplats och tycker uppgifterna är roliga. Jag har jobbat mycket inom service, och stött på många som verkar ha varit klara med sin yrkesroll ganska länge, men ändå varit kvar. Den här typen av kollegor uppfattar jag ofta som väldigt energikrävande och påfrestande för alla runtomkring. Jag tycker man själv har en skyldighet att ta för sig för att lära sig nya saker, likaväl som att släppa taget och gå när man känner sig fullärd och uttråkad.

Jag hittade en annons från ett företag jag inte kände till som sökte en konsultchef för uthyrning av sjuksköterskor. Eftersom jag tidigare jobbat som gruppchef på rättsmedicin, vilket inte tillhör den traditionella vården men ändå är inom ett angränsande område, kände jag att rollen som konsultchef skulle passa mig perfekt! Men tyvärr stal min nuvarande kollega Cattis denna tjänst och jag gick vidare. En dag satt jag och rensade min mail och hittade ett ”Glad midsommar” mail från Katarina på Sjuksyrra. Jag förstod att detta var för att jag låg inne i systemet med ansökan jag gjort ett halvår tidigare, och kände att jag måste prova att höra av mig igen! Katarina svarade direkt på mitt mail och förklarade att de hade pratat om att ta in en konsultchef till. Allt gick väldigt snabbt och – pang så hade jag ett nytt jobb.

Vad var det som du fastnade för hos Sjuksyrra AB?

Kollegorna! På ett litet företag är det jätteviktigt att man fungerar som ett team och har roligt. Jag träffade ett härligt gäng utan prestige som trivs med varandra. Då mitt tålamod kanske inte alltid är det bästa, kände jag direkt att företagets snabba beslutsvägar skulle passa mig. Dessutom är det en bransch som är väldigt levande, man vet aldrig vad som kommer hända just denna arbetsdag.

Beskriv hur en vanlig arbetsdag ser ut för dig och vad som du tycker är roligt med ditt arbete.

Alla dagar är väldigt olika! Ofta är det full fart med kontakt med både kunder och nya sköterskor. Andra dagar är det lugnare och man kan fokusera på sina befintliga sköterskor och se till att allt fungerar som det ska, och att de trivs på sina arbetsplatser. Jag uppskattar vändningarna, att det kan gå från lugnt till massor att göra på två minuter. Att få träffa mina kollegor varje dag är superkul då vi skrattar mycket och har väldigt roligt tillsammans.

Hur kom du i kontakt med Sjuksyrra AB och varför är det ett bolag som passar dig?

Jag sökte på nätet efter jobb som konsultchef och såg en annons för Sjuksyrra AB. Det är ett mindre företag med högt i tak, där man har stort eget ansvar men alltid nära till hjälp om det behövs.

Varför har du valt att arbeta som konsultchef?

Jag tycker om att hjälp människor att hitta rätt plats i sitt yrkesutövande. Detta yrke passar mig då jag själv får planera en stor del av min arbetsdag. Jag tycker om att jag kan jobba när, hur och var jag vill, så länge som jag har en dator med internetuppkoppling.

Vad letar du efter hos en sjuksköterska som söker jobb hos Sjuksyrra AB?

Jag letar efter en sköterska som tycker om sitt jobb och som har en bra kompetens då man som hyrsköterska förväntas vara säker i sin roll. Det är viktigt för mig att kandidaten känns genuint intresserad av ett uppdrag och inte frågar efter lön innan hen ens har presenterat sig.

Vilka utmaningar stöter du på i ditt dagliga arbete?

Eftersom dagarna ser så olika ut uppkommer nya utmaningar hela tiden. Framför allt är det en utmaning att hantera tillfällen när livet kommer i vägen för våra sköterskor, något som drabbar alla ibland. Då vill jag ju naturligtvis hjälpa till om jag kan det, samtidigt som jag måste se till att detta inte drabbar kunden.

Vad har du för framtidsvision?

Att fortfarande känna att jag är på rätt plats i livet, både karriärmässigt och privat.