Operationssjuksköterska

En operationssjuksköterska är en specialistutbildad sjuksköterska som arbetar på operationsavdelningen och ansvarar för patientens omvårdnad före, under och efter en operation.

Se lediga jobb

Aktuella uppdrag

Operationssjuksköterska

Inför en operation har operationssjuksköterskan ansvaret för att teknisk apparatur, instrument och allt material som behövs finns på plats och fungerar. Man måste också kunna hantera den tekniskt mycket avancerade utrustning som används och även lära andra hur den fungerar. Operationssjuksköterskan är den som är expert och har ansvar för hygien och aseptik på operationssalen.

Under operationen är målet att patienten mår bra, att kirurgen kan arbeta smidigt och att operationen fortlöper på ett bra sätt. Som operationssjuksköterska ansvarar du också för instrumentering och assistans och du har ett nära samarbete med kirurgen under operationen. För att klara sitt arbete måste sjuksköterskan ha goda kunskaper inom anatomi och fysiologi , operationsmetoder och -tekniker. Ibland måste man också assistera kirurgen, till exempel hålla isär såret med hjälp av hakar för att underlätta operationen. Du har också ledarskapet för andra sjuksköterskor och undersköterskor i operationssalen.

Operationssjuksköterskan har också ansvaret för att antalet instrument, kompresser och annat material är korrekt och stämmer när operationen har avslutats. Allt material ska kontrolleras före, under och efter ingreppet. Läs mer här om snittlön för operationssjuksköterska

Operationssjuksköterska hos Sjuksyrra

För att arbeta som operationssjuksköterska hos oss kräver vi minst 2 års erfarenhet av arbete på operationsavdelning i akutsjukvården. Arbetet är avancerat och erfarenhet är därför nödvändigt eftersom man som konsult förväntas snabbt komma in i arbetet på nya kliniker. Hos Sjuksyrra AB får du som operationssjuksköterska uppdrag på operationsavdelningar på landstingssjukhus eller privata kliniker och mottagningar med såväl dagkirurgi som större kirurgi.

Välkommen in med din ansökan!

När du vill få en personlig kontakt, hör du av dig till:

 
 
 
 
 
 

När du vill få en personlig kontakt, hör du av dig till:

Vi bemannar Sverige med sjuksköterskor: