Lär känna oss på Sjuksyrra bättre, del 2!

Publicerad: 24 juni, 2021
Skriven av: Magnus

Lär känna oss på Sjuksyrra bättre! Under några veckor kommer vi publicera intervjuer där du får veta lite mer om oss på Sjuksyrra. Näst ut är Anna Fasth Schmidt, kund och konsultansvarig hos oss!

De huvudsakliga arbetsuppgifterna för Anna är att matcha sjuksköterska med kund och uppdrag. För att uppdrag ska fungera optimalt är det viktigt att det känns rätt för alla parter. 
  Det finns flera vägar in för att komma i kontakt med Sjuksyrra. Anna berättar att de hon pratar med bl.a. kan ha sett annonser via sociala medier eller pratat med andra som jobbar för oss.

Det bästa med arbetsplatsen är enligt Annat -“att det är ett härligt team på företaget, vi har roligt på jobb och det är en viktig del”. Men hon berättar också att hon tycker att det är roligt att kunna hjälpa vården med bemanning. Eftersom hon själv har en bakgrund som sjuksköterska, med specialistutbildning som distriktssköterska har hon erfarenhet och vet att bemanning är väldigt viktigt men att det också kan vara en svår del. Genom sitt arbete får hon vara en länk mellan arbetslivet och sjuksköterskorna, det är något Anna trivs med.

Anna är nyast i gänget hos Sjuksyrra och har jobbat hos oss sedan mars i år, innan dess har hon själv jobbat 15 år i vården, bl.a. som skolsköterska! Utöver det har hon även jobbat en del inom friskvårds/hälsobranschen på företag som hjälpt till med bl.a. laserbehandlingar och livsstilsförändringar.

Till den som funderar på att prova på att jobba som bemanningssjuksköterska vill Anna säga följande: “Våga, det ger så mycket möjligheter! I princip alla konsulter man pratar är eniga i att om man en gång börjat så slutar man inte.” Hon menar också att det finns något för alla här, såväl korta som långa uppdrag, beroende på om man vill byta arbetsplats frekvent eller inte. Anna tycker helt klart att man bör ge det en chans!

    Tänker du nu ta steget och kontakta oss så tipsar Anna om att ha det mesta förberett innan så att processen blir smidig, ofta är det kort varsel på uppdragen och för att öka chansen att få det uppdrag man önskar är det bra att t.ex. ha ett uppdaterat CV och förberedda referenser. 

Till sist vill vi veta vad Anna gör när hon har en ledig dag!
-“ Lediga dagar spenderar jag helst på havet, i skärgården! Eller med en löprunda i skogen. Gärna tillsammans med familj och vänner!”