Minns du ditt första jobb?

Publicerad: 14 februari, 2022
Skriven av: Magnus

Minns du ditt första jobb som sjuksköterska? Kanske var det på en avdelning vars vårdområde verkligen var något som intresserade dig. Eller kanske på en avdelning som du inte alls haft ögon för tidigare men där du ändå hamnade av en slump. Det kan vara svårt att välja och för dig som precis eller nyligen tagit examen vill vi gärna hjälpa till så gott vi kan!

Det är viktigt att komma ihåg att alla sjuksköterskor varit nya, precis som alla undersköterskor och läkare också. Somliga tycks ha glömt hur det är att var ny vilket kan bidra till att du som ny känner dig ännu mer osäker på om du verkligen valt rätt. Rätt arbetsplats och kanske till och med om yrkesvalet är rätt! Mest troligt har du valt rätt, för precis som vi skrivit om tidigare så har du precis tagit steget ut i ett yrke vars möjligheter är oändliga. Var du börjar din karriär behöver inte vara avgörande för var den slutar eller vilka arbetsplatser du möter under ditt arbetsliv. 

Att bestämma sig för var en ska ta sitt första jobb är inte alltid lätt. Många gånger är det kanske slumpen som avgör, t.ex. beroende på var du eventuellt jobbat som undersköterska under studietiden eller var du haft din avslutande praktik så är det lätt att fortsätta sin karriär som färdig sjuksköterska även där. Genom att lyssna på erfarna sjuksköterskor är det lätt att ta ett jobb som enligt dom är det bästa att börja med. Glöm inte bort vad du själv tycker är roligast och mest spännande, kanske är det just där du borde börja din karriär!

Oavsett om du valt/väljer att starta din karriär på en mottagning, vårdavdelning, vårdcentral, på ett boende eller på ett helt annat ställe så hoppas vi på Sjuksyrra att vi ses i framtiden när du tar steget och börjar jobba som bemanningssjuksköterska! De flesta uppdrag vi har kräver ett par års erfarenhet och vi pratar gärna mer med dig som har det och som är intresserad av att börja jobba som bemanningssjuksköterska. Hoppas vi hörs!