Intensivvårdssjuksköterska

En intensivvårdssjuksköterska är en specialistutbildad sjuksköterska som arbetar på intensivvårdsavdelningen och vårdar patienter med livshotande tillstånd.

Se lediga jobb

Aktuella uppdrag

Intensivvårdssjuksköterska

Intensivvårdsavdelningen kan vara uppdelad på olika områden så som Neuro, Barn, Thorax, Brännskada och ECMO. Patienterna på intensiven är ofta kopplade i en respirator som sköter patientens andning och för att upprätthålla vitala funktioner så som andning och blodtryck administreras mycket potenta läkemedel till patienten. I arbetet som intensivvårdssjuksköterska ingår övervakning av patienten med avancerad medicinskteknisk utrustning och du ansvarar för 1 – 2 patienter i team med en undersköterska och läkare. Som intensivvårdssjuksköterska har du en arbetsledande roll och ska administrera och blanda läkemedel, kontrollera patientens vitala parametrar, kontrollera och övervaka utrustning, planera inför undersökningar, transporter till och från avdelningen samt vara ansvarig för patientens omvårdnad. Arbetet kan vara krävande och du vårdar patienter i instabila tillstånd och vårdar patienter dygnets alla timmar och arbetar dag, kväll och natt.
Läs mer om dagens snittlön för en intensivvårdssjuksköterska

Intensivvårdssjuksköterska hos Sjuksyrra

För att arbeta som intensivvårdssjuksköterska hos oss kräver vi minst 2 års erfarenhet av arbete på intensivvårdsavdelning i akutsjukvården. Arbetet är avancerat och erfarenhet är därför nödvändigt eftersom man som konsult förväntas snabbt komma in i arbetet på nya kliniker. Hos Sjuksyrra AB får du uppdrag på intensivvårdsavdelningar på landstingssjukhus eller privata sjukhus.

Välkommen in med din ansökan!

När du vill få en personlig kontakt, hör du av dig till:

 
 
 
 
 
 

När du vill få en personlig kontakt, hör du av dig till:

Vi bemannar Sverige med sjuksköterskor: