Anestesisjuksköterska

En anestesisjuksköterska - eller narkossjuksköterska är en specialistutbildad sjuksköterska som vanligen arbetar på operationsavdelning

Se lediga jobb

Aktuella uppdrag

Anestesisjuksköterska

Narkossjuksköterskan ansvarar för patienter som genomgår någon form av anestesi, det vill säga är sövd, eller genomgår någon form av regional anestesi. Anestesisjuksköterskans uppgifter är att säkerställa en fullgod andning och cirkulation och är specialist i att hantera luftvägar samt sviktande cirkulation. Du söver patienter antingen ihop med en narkosläkare eller en annan anestesisjuksköterska och, i vissa fall, ihop med undersköterska eller ensam.

Anestesisjuksköterskan finns oftast på operationsavdelningen men du kan även kallas ut på andra delar av sjukhuset när det är dåliga patienter som behöver hjälp med andning och luftvägar. Du kallas även ofta ut när andra sjuksköterskor av olika anledningar kan ha svårigheter med att få in en venös infart hos patienter. Ett litet antal tjänster för anestesisjuksköterskor är pre-hospitalt. Exempel på detta är att det oftast är anestesisjuksköterskor som arbetar i akutbil och ambulanshelikopter. Dessa tjänster kräver i regel att du som anestesisjuksköterska har långvarig erfarenhet från en operationsavdelning.
Snittlön som anestisjuksköterska kan du läsa mer på vår sida om löner och statistik. 

Anestesisjuksköterska hos Sjuksyrra

För att arbeta som anestesisjuksköterska hos oss kräver vi minst 2 års erfarenhet av arbete inom operationssjukvård. Arbetet är avancerat och erfarenhet är därför nödvändigt eftersom man som konsult förväntas snabbt komma in i arbetet på nya kliniker. Hos Sjuksyrra AB får du uppdrag på såväl privata sjukhus eller landstingssjukhus.

Välkommen med din ansökan!

När du vill få en personlig kontakt, hör du av dig till:

 
 
 
 
 
 

När du vill få en personlig kontakt, hör du av dig till:

Vi bemannar Sverige med sjuksköterskor: