Ambulanssjuksköterska

En ambulanssjuksköterska är en specialistutbildad sjuksköterska som arbetar pre-hospitalt med att vårda patienter utanför sjukhusen.

Se lediga jobb

Aktuella uppdrag

Ambulanssjuksköterska

Att arbeta som ambulanssjuksköterska innebär ofta arbete i team och kommunikation med andra yrkesgrupper. Du är ofta först på plats för att göra en egen bedömning av patientens vårdnivå och ansvarar för att stabilisera patienten för vidare transport till sjukhus. Vid större olycksfall behöver du som ambulanssjuksköterska samverka med polis och räddningstjänst och har ofta en ledande funktion i samverkansarbetet.

I Sverige arbetar man två och två och du som specialistsjuksköterska har omvårdnadsansvaret för patienten och arbetar tillsammans med en sjuksköterska eller ambulanssjukvårdare. Arbetet innebär att du ska göra en bedömning och stabilisering av patientens tillstånd så att personen får rätt vårdnivå och sedan transportera patienten till sjukhus. Ibland kan du som ambulanssjuksköterska fatta ett beslut att patienten inte behöver vårdas på sjukhus och då får patienten själv uppsöka sjukvård. Du kan utsättas för stressiga situationer så som olyckor med flera skadade och måste då kunna göra rätt prioriteringar över vilka patienter som ska få vård först. Arbetet innebär att du behöver vara stresstålig och känna dig bekväm med att fatta egna beslut utifrån de riktlinjer som finns. Som ambulanssjuksköterska kan du också arbete på helikopter eller flygambulans vilket kräver många års erfarenhet inom yrket.
Läs mer om snittlön för ambulanssjuksköterska här. 

Ambulanssjuksköterska hos Sjuksyrra

För att arbeta som Ambulanssjuksköterska hos oss kräver vi minst 2 års erfarenhet av arbete inom prehospitalsjukvård. Arbetet är avancerat och erfarenhet är därför nödvändigt eftersom man som konsult förväntas snabbt komma in i arbetet på nya stationer. Hos Sjuksyrra AB får du uppdrag ute hos landstingsstationer eller hos privata vårdgivare.

Välkommen med din ansökan!

När du vill få en personlig kontakt, hör du av dig till:

 
 
 
 
 
 

När du vill få en personlig kontakt, hör du av dig till:

Vi bemannar Sverige med sjuksköterskor: