När var du ny på jobbet senast?

Publicerad: 16 september, 2021
Skriven av: Magnus

Har du någon gång tänkt tillbaka på den gången du var ny som sjuksköterska?Kanske är det bara något eller några år sedan, kanske betydligt längre än så. Gemensamt för alla är att vi någon gång varit nya!

Men, hur många gånger kan man vara ny på jobbet? Det finns dom som hävdar att man är ny varje gång man byter arbetsplats, andra som tycker att det blir nytt om du byter typ av arbetsplats, t.ex. från sjukhus till vård-/hälsocentral eller liknande. Vad som räknas som ny på jobbet kan också variera, den som är helt ny i yrket känner sig troligtvis mer ny på jobbet än den som jobbat 15 år, även om arbetsplatsen är helt ny även för den erfarna. 

Är du en person som gillar känslan av att vara ny på jobbet, eller kanske snarare gillar utmaningen och inspirationen som kan komma med en ny arbetsplats? Såväl kollegor som patientgrupp kan vara nya och det ger mest troligt både ny kunskap, inspiration och nya insikter. 

Som traditionellt anställd i t.ex. kommun eller region tenderar arbetsplatsbytena att inte bli lika frekventa som för den som jobbar inom bemanningsbranschen, åtminstonde sker bytena oftast inte lika smidigt. Oavsett bransch och yrkestitel kan man också höra att ett CV inte ser lika bra ut för den som jobbat kortare perioder på flera olika ställen, istället för att bara ha bytt ett par gånger under samma period. Är detta något som gäller också för bemanningssjuksköterskor? Svårt att säga men troligtvis inte på samma sätt eftersom det är mer naturligt för den som jobbar inom bemanning att byta arbetsplats mer frekvent, i alla fall för den som väljer att ta kortare uppdrag. 

Om du funderar på att jobba som bemanningssjuksköterska men inte riktigt vet hur du ska gå tillväga eller ännu inte har hittat ett uppdrag som du tycker passar dig så kontakta oss! Vi pratar gärna med dig om dina funderingar och tillsammans kan vi kanske hitta ditt första uppdrag. Du får då möjligheten att komma till en ny arbetsplats, kanske saknar du något du jobbat med tidigare eller så har du ett speciellt intresse för ett visst område som du ännu inte jobbat inom. Möjligheterna är oändliga!