Från specialistsjuksköterska på IVA till eget bemanningsföretag!

Publicerad: 1 mars, 2021
Skriven av: Magnus

Sjuksyrra grundades 2014 av Magnus Lundqvist och har sedan starten gått från att ha en enskild firma till att ha ett aktiebolag med flera anställda och bemanna med kompetenta och erfarna sjuksköterskor runt om i hela Sverige. 

Har du inte läst första inlägget om Magnus än? Gör det här! 

Desto längre tiden gick, nu som färdig specialistsjuksköterska inom intensivvård, desto tydligare blev det att han ville göra något mer än att jobba som sjuksköterska. I takt med att företaget med HLR-utbildningar gick bättre och bättre kom han till en punkt där han var tvungen att ta ett beslut. Vågar man kasta sig ut i det mer okända, men lockande entreprenörslivet på heltid och lämna en fast anställning?

Att lämna en fast anställning för att våga satsa på det egna företaget var egentligen aldrig något svårt beslut. Sedan december 2013 arbetar han heltid som egen företagare och har inte ångrat det en dag. Kanske är det en av fördelarna med vårt yrke som sjuksköterska. Skulle man under en period vilja testa något nytt, oavsett om det är som egen företagare eller något helt annat så kommer yrket alltid finnas kvar och det kommer alltid behövas duktiga sjuksköterskor. Att ha det i bakhuvudet kanske kan hjälpa dig att själv våga ta steget och testa på entreprenörslivet?

Magnus nya liv som entreprenör innebar att han höll HLR-kurser samtidigt som han till en början hyrde ut sig själv som IVA-sjuksköterska via ett annat bemanningsföretag för att få ekonomin att gå ihop. Under våren 2014 startade han sitt aktiebolag och Sjuksyrra föddes. Genom företaget kunde han nu hyra ut sig själv som bemanningssjuksköterska.

Att starta eget bemanningsföretag innebär att man blir sin egen chef och man ansvarar för hela arbetskedjan, från att sälja in sig själv till den avdelning man vill jobba på till att ansvara för att lönen betalas ut och att all administration sköts korrekt. Men för den som siktar på att så småningom anställa andra, både för administration och för sjuksköterskeuppdrag krävs dessutom att man är beredd att ta ansvaret som kommer med att vara arbetsgivare. 

Sjuksyrra har idag flera anställda dels på kontoret och dels sjuksköterskor som bemannar arbetsplatser runt om i Sverige. Företaget brinner extra för att ge både uppdragsgivare- och tagare personlig service, hög kvalité och flexibilitet.
Med sin bakgrund som sjuksköterska kan Magnus som arbetsgivare ha en förståelse för sina anställda sjuksköterskor och de kan alltid kontakta Sjuksyrra för att diskutera frågeställningar som dykt upp på sina respektive arbetsplatser.