Lär känna vår sjuksköterskekonsult Louise!

Publicerad: 22 februari, 2023
Skriven av: Rebecka Rolandsson

Louise föddes i en förort till Stockholm och växte upp med mamma, pappa och en äldre syster. Hon har även en halvbror som kom in i hennes liv för sju år sedan. 

Hon började tidigt tjäna sina egna pengar genom att gå ut med grannens dvärgpudel Totte. Hennes dröm var att bli veterinär. Sen dess har Louise gjort många olika saker, både som hobby och professionellt. Bland annat gör hon egna tvålar och oljor, hon har även ett stort intresse för andlighet.

Louise började sin karriär inom friskvård, under flera år drev hon eget där kärnverksamheten var massage. Under åren i friskvårdsvärlden gick hon många olika utbildningar för att bredda sin verksamhet bland annat om kostrådgivning, yogainstruktör och akupunktur med en flera veckors studieresa i Kina. 

Det var först senare i livet som Louise började fundera på sjuksköterskeyrket. Hon ville testa något nytt och mer ”traditionellt”.  Hon berättar att så fort hon började plugga till sjuksköterska älskade hon det. Hon insåg vad lite hon visste om yrket och vilket komplext jobb där är. När studierna väl var över var hon exalterad att få börja jobba. Det var med skräckblandad förtjusning hon startade på neurokirurgen där hon var väl mottagen. Många hade jobbat där flera år och var väldigt rutinerade. De jobbade patientsäkert och det var en väldig trygghet att ha kollegor som hade mycket erfarenhet.  

När jag frågar Louise vad det roligaste med jobbet är svarar hon

”Alla människor man får chansen att träffa, både patienter, anhöriga och kollegor, Man kan lära sig så mycket av andra. Som sjuksköterska är man aldrig fullärd, man kan alltid fördjupa sig och få mer kunskap-både som människa och såklart yrkeskunskap. ”.

Louise kom i kontakt med oss på Sjuksyrra sommaren 2022. Hon hade då börjat fundera på bemanning och hamnade på vår hemsida av en slump. Hon bad om att bli uppringd, och blev kort därefter kontaktad av vår VD och ägare Magnus.  

”Första kontakten med Magnus kändes väldigt bra, det finns mycket kunskap och kompetens i bolaget vilket är viktigt för mig”.  

Louises första uppdrag på Sjuksyrra var hos en privat hemsjukvårdskund. Där upplevde hon att vi som arbetsgivare var väldigt tillgängliga hela tiden och lätta att kommunicera med.

Louise har nyligen gått över till att arbeta heltid på bemanning. När jag frågar vad det bästa med bemanning är svarar hon

” Friheten att kunna bestämma själv över när, vart och hur jag vill jobba. Sen är det otroligt spännande och utvecklande att se olika arbetsplatser” 

Angående framtiden för bemanningsbranschen tycker Louise att det skall bli intressant att se vad som händer framöver. Hon upplever att det just nu är en del oro i bemanningsbranschen då regionerna försöker dra ner på inhyrd personal. Hon är inte orolig men tycker att det skall bli intressant att se utvecklingen som följer. Personligen tror hon inte att regionerna kommer lyckas hålla borta bemanningen. Bristen på sjuksköterskor är så stor, och kommer bli svår att lösa utan extern personal.  

”Situationen som den är nu är inte bra. Det finns inte en enkel lösning på problemen men jag önskar de skulle hitta ett sätt där sjuksköterskor vill stanna inom regionerna och utvecklas, både lönemässigt och i sin profession och att konsultsjuksköterskor kan komma in och täcka upp där det behövs. Bemanning är ett fantastiskt komplement och en bra möjlighet för de som de passar för!