Hur blir sommaren i vården?

Publicerad: 4 maj, 2022
Skriven av: Magnus

Flera regioner och kommuner har slagit larm om att de har svårt att hitta personal inför sommaren. Ont om personal kan leda till längre väntetider på t.ex. akuten men också att sjukhus tvingas skicka patienter mellan sig för att lösa det. 

Enligt en artikel från Omni får såväl kommuner som regioner fightas om samma personal, detta drabbar såväl sjukhusvården som hemsjukvården. Exempelvis i region Skåne har man gått ut med att det kan behövas transporter mellan sjukhusen för att kunna upprätthålla den goda vård som behövs för att säkerställa patientsäkerheten. I Skåne verkar det drabba förlossningskliniker, medicinkliniker och akutmottagningar värst. Detta är verksamheter som många gånger är utsatta reda innan vilket gör att under sommaren då ordinarie personal behöver och såklart ska få ha semester blir det tufft att bemanna avdelningar/mottagningar. 

Att förlossningsvården är hårt drabbad har vi skrivit om flera gånger tidigare och att barnmorskornas arbetsförhållanden många gånger varit och är sämre än vad de borde vara har diskuterats flitigt, inte minst senaste året. 

Eftersom vi på Sjuksyrra gärna vill hjälpa till med att bemanna vården med erfarna, duktiga och kompetenta sjuksköterskor så gör vi vad vi kan för att hjälpa till under sommaren. Än finns det uppdrag kvar hos oss för dig som vill jobba i sommar. Kanske hittar du ett jobb inom just ditt favoritområde eller i din favoritstad? Du vet väl om att vi hjälper till med såväl resa som boende i den mån det behövs? Att arbeta i en ny ort eller stad under sommaren kan vara det perfekta tillfället för att uppleva Sveriges sommar på någon av de många platser som finns. Eftersom vi har uppdrag i såväl kommuner som regioner och i privata verksamheter finns det uppdrag över hela landet. 

Så, har du ännu inte bestämt dig för vad du ska göra i sommar eller har du några dagar och/eller veckor då du hade velat prova på hur det är att arbeta som bemanningssjuksköterska? Kontakta oss gärna för att veta mer!