Har du testat att jobba hos Sjuksyrra än?

Publicerad: 5 augusti, 2021
Skriven av: Magnus

Är du en av de sjuksköterskor som fortfarande funderar på att ta steget över till bemanningsbranschen men som känner att du inte riktigt vågar eller kan? Vi hoppas att du genom vår följande text kan få lite extra motivation till att våga testa!

Fortfarande kan det bemötas en aning, eller till och med mycket skeptiskt när man pratar om hur det är att jobba som bemanningssjuksköterska och varför man valt att göra det, istället för en mer traditionell anställning hos en kommun eller region. Vår erfarenhet är att såväl yngre som äldre sjuksköterskor kan både vara intresserade av och mindre intresserade av att jobba inom bemanning. 

Vi på Sjuksyrra förstår att det kan kännas som ett stort steg att ta. Att lämna den fasta anställningen för att ta en anställning hos ett företag där uppdragen kanske inte är garanterade på just den ort man själv känner sig mest hemma eller inom precis den specialitén man jobbat med mest. Men! Just detta är en av de saker som sjuksköterskor som vi pratat med uppskattar väldigt mycket. Friheten och flexibiliteten! Att det kanske inte alltid finns uppdrag i just den ort som ligger närmast ens hem gör att man ibland “tvingas” prova en ny arbetsplats och en ny ort. Det behöver inte innebära att man åker till andra sidan landet, utan kanske att du behöver styra bilen norrut, istället för söderut som du är van vid. 

Att jobba hos oss på Sjuksyrra innebär att du kan få möjlighet att prova nya områden under såväl längre som kortare uppdrag. Du får möjlighet att såväl bygga upp din kunskapsbank som dela med dig av den du redan har. Kanske har du alltid funderat på hur det skulle vara att jobba på HIA men aldrig tagit tag i att faktiskt söka en tjänst där. Som bemanningssjuksköterska får du en unik möjlighet att prova på flera arbetsplatser under ett år än vad som är möjligt med traditionella anställningar. Men, är detta inte vad som lockar dig mest så finns det självklart längre uppdrag också, för dig som önskar att stanna på samma arbetsplats under längre perioder. 

Oavsett om du lockas av att testa nya arbetsplatser, bättre lön eller något helt annat så hoppas vi att du tar möjligheten och vågar prova! Klicka HÄR för att kontakta oss!