Från regionen till bemanningsbranschen!

Publicerad: 22 april, 2021
Skriven av: Magnus

När man jobbar på en vårdavdelning och känner att arbetsmiljön inte fungerar för en så är det inte konstigt att man funderar på att byta arbetsplats. Ellinor Teiffel gjorde just detta, efter att ha jobbat inom regionen så bestämde hon sig för att gå över till bemanningsbranschen. 

Något av det som kändes viktigast för Ellinor när hon skulle börja jobba som bemanningssjuksköterska var att hitta lite längre uppdrag. Hon ville ha så bra förutsättningar som möjligt för att komma in i jobbet och därmed göra bra ifrån sig. Hennes första uppdrag var under sommaren på en hjärtavdelning/HIA.

Till att börja med skrev Ellinor avtal på en månad och anledningen till att hon inte ville börja med en längre period än så var framförallt att hon inte visste hur hon skulle trivas. Dessutom hade hon hört både det ena och det andra om hur det kan vara att komma som ny till en arbetsplats som bemanningssjuksköterska. Oron kunde Ellinor dock släppa snabbt eftersom hon togs emot med öppna armar på en trevlig arbetsplats. Efter att ha varit på samma avdelning under längre perioder konstaterar hon att man absolut kan känna sig som “en i gänget”, även när man jobbar som bemanningssjuksköterska. 

Något som ofta diskuteras flitigt t.ex. i medier när det kommer till att jobba som bemanningssjuksköterska kontra anställd i t.ex. en region är lönen. Enligt Ellinor diskuteras det inte speciellt mycket ute på de arbetsplatser hon varit på och när det diskuteras har det mest varit allmäna diskussioner och inte jämförelser/ifrågasättande kring lönesättningen. 

Ellinor ser mestadels fördelar med att jobba inom bemanning. Den egentligen enda nackdelen som hon ser det är att man kan behöva ta uppdrag på orter som ligger en bit från ens hem. Detta kan innebära längre perioder borta från vänner och familj. 

Framför allt så trivs hon med att man får se fler arbetsplatser än vad man får göra med en “regionanställning”. Men hon gillar också att kunna ta med sig erfarenheter från sina tidigare arbetsplatser för att kunna ge inputs dit hon kommer som ny och tvärt om; att få lära sig nya saker som hon inte tidigare varit i kontakt med. 

Ellinor har berättat mer om ämnet i en intervju med P4 Kalmar och den kan du lyssna på HÄR!