Att ta steget och bli bemanningssjuksköterska!

Publicerad: 7 oktober, 2021
Skriven av: Magnus

Förra veckan kunde du läsa om Andréa Berg och vilka möjligheter som kan komma med sjuksköterskeyrket. Missade du det? I så fall hittar du det HÄR!

Efter 10 år som fast anställd sjuksköterska kände Andréa att det var dags att prova något nytt. När Magnus hade besökt podden och de hade pratat mycket om ämnet bemanning så kände Andrea att det var dags att prova det. Eftersom hon hade arbetat som sjuksköterska i 10 år vid det tillfället så var hon trygg med det mesta inom det område hon arbetat mest, akutsjukvården.

Andrea beskriver arbetet som bemanningssjuksköterska som flexibelt, varierande och roligt. Hon nämner att det kanske framför allt tidigare har varit delade åsikter på arbetsplatser om de sjuksköterskor som jobbar som bemanningssjuksköterskor. Enligt Andréa blir hon bra och trevligt bemött, precis som de andra som jobbar på en arbetsplats. Hon upplever också att det kanske snarare finns en nyfikenhet på hur det fungerar och hur man börjar, framför allt desto längre man varit på en plats och lärt känna kollegor. Hon poängterar vikten av att tänka på att behandla andra som man själv vill bli behandlad!

När vi pratar nackdelar om bemanningsbranschen pratar Andréa framför allt om att det, beroende på var man bor kan vara svårt att hitta uppdrag i sitt närområde. Självklart beror det också på vilket vårdområde man intresserar sig för, en del uppdrag finns det såklart fler av än andra. Detta kan leda till att man antingen behöver pendla eller kanske bo på annan ort under uppdragsperioden, något som vissa troligen har svårt för medan andra ser det som en möjlighet! Kanske är skidåkning din största hobby under vinterhalvåret? Varför inte kombinera detta men ett uppdrag i norra delarna av Sverige under vinterhalvåret för att kunna åka skidor på ledig tid?

Andréa berättar också att det är viktigt hur man själv väljer att se på saker. Som fast anställd får man ofta ta del av utbildningar av olika slag på sin arbetsplats, något som man ofta missar som inhyrd sjuksköterska. Å andra sidan menar Andréa att det är en utbildning i sig att jobba som bemanningssjuksköterska eftersom man ofta får se nya arbetsplatser och därmed flera olika sätt att arbeta på, man får med sig mycket ny kunskap genom att byta arbetsplats.