Intervjuserie – lär känna Ulrika Kircher

 

Namn: Ulrika Kircher
Ålder: 47 år
Karriär: Undersköterska/receptionist
Bor: Lilla Essingen
Familj: En son
Hobby: Läsa böcker, möbelrenovering, trädgårdsarbete, löpning
Favoritserie: Outlander

Ulrika föddes på Södersjukhuset i Stockholm och bodde under sitt första levnadsår med sina föräldrar på Åsögatan som ligger på Södermalm i Stockholm. Hon berättar att hon bott på lite olika platser under sin uppväxt eftersom hennes familj flyttade en del men bor nu på Lilla Essingen som är en ö belägen mitt i Stockholm.

 

Ulrika har alltid tyckt om att ta hand om människor och framförallt barn som ligger henne varmt om hjärtat. Hon har inte alltid arbetat som undersköterska utan även haft möjligheten att prova på andra yrken som exempelvis butikssäljare och receptionist på ett sjukhus i Stockholm. Trots att hon provat på flera olika yrken har hon alltid saknat och återvänt till vården och då framförallt till arbetet med barn som hon tycker känns väldigt givande.

Ulrika valde att utbilda sig till undersköterska eftersom hon värdesätter arbetet med människor och alla nya spännande möten hon får vara med om. ”Det blir aldrig tråkigt och man lär sig alltid något nytt” berättar hon. Hon upplever även att hon ständigt utvecklas som människa i sitt yrke vilket hon tycker är kul och anser är viktigt.

Att vara lyhörd och verkligen ta användning av den erfarenhet man fått genom åren som undersköterska anser Ulrika ligger till grund till för varför hon är en så omtyckt undersköterska. Hon tycker också att det känns spännande och givande att hela tiden få lära sig nya saker vilket är en bidragande faktor till varför hon hela tiden återvänt till vårdyrket.

Ulrika kom i kontakt med Sjuksyrra AB genom en annons på Arbetsförmedlingen som väckte hennes intresse. Hon arbetade då på ett BB i Stockholm som olyckligtvis var tvunget att stängas ner. Hon sökte efter nya utmaningar och tänkte att det skulle vara spännande att prova på bemanning ett tag för att utforska vad hennes nästa steg skulle bli i utvecklingen som undersköterska.

 

Idag arbetar Ulrika genom Sjuksyrra AB på en barnkirurgisk avdelning i Stockholm men ska strax gå vidare mot nya utmaningar.

Fördelarna med att få arbeta inom bemanning enligt Ulrika är att få känna att man är en stor tillgång samt att få täcka upp med erfarenhet och kompetens på avdelningar som är i behov. Det ligger henne varmt om hjärtat!

Ulrika är ny inom bemanning och märker framförallt av bristen på sjuksköterskor när hon är ute på uppdrag. Hon önskar att vårdgivarna i framtiden ser fler möjligheter och vågar satsa mer på personalen genom att ha mer personal på plats och även rent lönemässigt. Detta tror hon skulle öka patientsäkerheten och även möjligheterna att kunna utveckla vården till det bättre.

Ulrika berättar om ett fint minne hon har från när hon arbetade på ett BB i Stockholm. På den arbetsplatsen hade de verkligen satsat på både personalen och vården. De hade gott om personal och hon upplevde att de kunde påverka och utveckla vården på ett bra sätt. De hade alltid roligt på arbetet och hon upplevde verkligen att alla hade viljan och tiden att utveckla vården vilket kändes väldigt positivt och inspirerande. Det är något som hon alltid kommer minnas!