Nyfiken på hur det är att jobba som sjuksköterska hos Sjuksyrra? Här berättar Jesper mer!

Publicerad: 1 april, 2021
Skriven av: Magnus

I denna intervju har vi pratat med Jesper, en av de erfarna och kompetenta sjuksköterskorna som jobbar för Sjuksyrra. Vi hör hans tankar om sjuksköterskeyrket och bemanningsbranschen.

Att det skulle bli just sjuksköterska var inte självklart för Jesper som tidigare provat på ett antal andra yrken som t.ex ordningsvakt och egenföretagare, för att nämna ett par. I 30-årsåldern började han plugga till sjuksköterska och kände redan vid första praktik-tillfället att han hade hittat rätt. Jesper kände att han hade nytta av sina tidigare arbetslivserfarenheter även från andra områden, t.ex. den vaksamma och uppmärksamma blick han tränat upp under sina år som ordningsvakt.

Jesper började sin karriär som sjuksköterska på hospice och fortsatte sedan vidare till att jobba natt på äldreboende, vilket innebar ansvar för många patienter samtidigt. Efter några verksamma år kände Jesper att han ville göra något annat och tog då en paus från sjuksköterskeyrket.

Men, saknaden efter sjuksköterskeyrket infann sig och Jesper kom då i kontakt med Sjuksyrra som hade möjlighet att erbjuda Jesper en utbildning på 1177 och på den vägen är det! Han har idag ett uppdrag som sjuksköterska på 1177 och trivs på sin arbetsplats, det bästa är att jag varje dag kan gå hem med en känsla av att jag gjort skillnad i någon annans liv och att jag funnits där för att hjälpa till, menar Jesper.

Några av de stora fördelarna med att jobba som bemanningssjuksköterska på Sjuksyrra är enligt Jesper att man genom sin anställning får möjlighet att prova på olika områden inom branschen, man är flexibel och det finns alltid jobb så länge man själv vill och så har man en bättre lön än den som erbjuds i de flesta regioner.

Jesper har alltid känt att han blir mottagen bra på sina nya arbetsplatser dit han kommit som konsult, han menar på att man är så inne i sitt jobb och man är så mån om att få kontroll på det som ska göras och visa framfötterna, så han har inte upplevt att han blivit behandlad annorlunda gentemot andra på arbetsplatsen.

Slutligen frågade vi Jesper om han har något råd till en person som funderar på att byta sin anställning i en region mot bemanningsbranschen.

– Att våga. Livet är fullt av möjligheter och det är roligt att få utveckla sig själv och prova nya saker.